Бороно амарантове 1 кг
- Немає в наявності
180 ₴
- +380 (50) 084-93-30
Амарант - рослина, визнана комісією ООН з продовольства однією з найперспективніших злакових культур нашого століття. Батьківщиною амаранту (інша його назва - щириця) є Південна Америка. Корисні властивості цієї рослини були відомі ще народностям інків і ацтеків: вони обробляли амарант нарівні з кукурудзою і вживали його в їжу, а висушені на сонці і подрібнене листя щириці (свого роду прототип амарантового борошна) використовувалися як засіб, що знімає втому і допомагає втамувати голод у час тривалого шляху. В даний час технологія виробництва такого порошку дещо змінилася - амарантового борошно виробляється не з листя і стебел рослини, а з його насіння (вірніше шроту, що залишився після екстрагування олії). За наявністю корисних властивостей амарантового борошно перевершує кукурудзяну і рисову, що пояснюється великим вмістом в його складі лізину, метіоніну і сквалену. Лізин і метіонін сприяють зниженню ризику захворювань шлунково-кишкового тракту і розвитку атеросклерозу. Сквален є потужним засобом для боротьби з онкологічними захворюваннями і відмінним природним стимулятором імунної системи.
Використання амарантового борошна для випічки хлібобулочних і кондитерських виробів має деякі нюанси: купуючи амарантового борошно і додаючи її в тісто для випічки, необхідно пам'ятати, що її масова частка не повинна перевищувати чверті від загальної кількості продуктів - це обумовлено специфічним запахом борошна і кілька гіркуватим смаком. Однак, при прожаренні на сковороді протягом декількох хвилин, амарантового борошно набуває тонкий горіховий смак і аромат.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Амарант |
Ґатунок | Вищий |
Термін придатності | 6 міс |
Упаковка | Пакет |
Вага | 0.5 кг |
Ціна за 1 кг | 50 |
- Ціна: 180 ₴